Podijeli članak

Ono o čemu se danima pisalo i pričalo sada je dobilo konačnu potvrdu, reprezentativac Bosne i Hercegovine Miralem Pjanić novi je nogometaš katalonskog velikana - Barcelone.

Nakon devet godina u Italiji Pjanić će karijeru nastaviti u La Ligi i to u jednom od najvećih klubova svijeta. Bit će to treća "Liga petice" u kojoj će zaigrati vezni nogometaš Zmajeva.

Pjanić je karijeru počeo u redovima Metza, a potom je 2008. godine prešao u Lyon u kojem je igrao do 2011. godine. Nakon toga je pet sezona proveo u redovima Rome, a 2016. godine prešao je u Juventus.

U suprotnom pravcu će Arthur Melo. Vrijednost Arthurovog transfera je 70 milijuna eura, dok je vrijednost Pjanićevog transfera 60 milijuna eura. U suštini Juventus će doplatiti 10 milijuna eura za Brazilca, prenosi Klix.ba. 

Dvojica igrača su, kako su prenijeli talijanski i španjolski mediji, još jučer potpisali svoje ugovore nakon što su obavili liječničke preglede u Torinu.

Barcin veznjak Arthur stigao je u subotu uvečer u Italiju privatnim letom da bi jučer u J Medical centru u Torinu obavio preglede.

I Pjanić je na istom mjestu obavio liječničke pod nadzorom Barceloninih liječnika koji su doputovali našem veznjaku jer još postoje određene komplikacije oko putovanja zbog koronavirusa.

Sky Sport Italila je sinoć objavila kako na liječničkim pregledima nije bilo problema pa su obojica potpisali petogodišnje ugovore, što je danas i potvrđeno.

Klubovi su imali potrebu da transfere okončaju do 30. lipnja kako bi ih prikazali u financijskim knjigama za sezonu 2019-20, iako će igrači razmijeniti klubove tek u sezoni 2020-21, koja neće početi prije rujna.