Podijeli članak

Adis Bečirspahić iz Breze, koji je  26. prosinca prošle godine u obiteljskoj kući ubio svoju desetomjesečnu kćerku Najru, priznao je na nedavno održanom ročištu da je kriv za monstruozno ubojstvo, potvrđeno je iz Tužiteljstva ZDŽ za Avaz.ba.

Kriv sam

Tako je Bečirspahić, pred Sudskim vijećem na ročištu o izjšnjavnaju krivnje priznao da je svirepo ubio svoju bebu kazavši "Kriv sam", a još nije poznato je li izrazio trun pokajanja.

Podsjetimo, slučaj koji je šokirao bh. javnost dogodio se kada je Adisova nevjenčana suprugra Nejla Botić (18) bila na poslu dok je on ostao kući s djevojčicom.

Prema navodima iz optužnice, sve je počelo nakon što je beba počela plakati i nije se smirivala. Izrevoltiran i ljut zbog sumnje da ga njegova nevjenčana supruga vara s drugim muškarcem i da je morao ostati čuvati dijete za koje nije bio siguran da joj je otac počeo ju je udarati.

- Iako je svjestan da je ona bespomoćno dijete starosti deset mjeseci i da zadavanjem udaraca u predjelu glave, kao vitalnog dijela tijela dijete može usmrtiti, na to je pristao, iskoristivši djetetovu bespomoćnost i nezaštićenost da bi ga lišio života - navodi se optužnici.

Zatim je, kako stoji u optužnici, više puta šakom udario djevojčicu u predjelu glave, odnosno lijeve i desne strane lica i drugih dijelova tijela. 

Jaki udarci

Uslijed jakih udaraca, djevojčica je dobila krvne podlive i to najizraženiji u predjelu desnog obraza, u lijevom slijepočnom predjelu, ispod donje vilice i u predjelu lijevog obraza, lijeve potkoljenice te u desnom sjedalnom predjelu i predjelu zadnje strane desne natkoljenice.

- Zbog ozljeda u predjelu glave, kao posljedica pritiska na vitalno važne možda centre do kojeg je došlo zbog krvarenja unutar lubanje, nastupila je smrt - navodi se u optužnici.

Zatim je beživotno tijelo izudarane djevojčice prekrio dekom i uputio se u ugostiteljski objekt gdje je radila njegova nevjenčana supruga. Priopćio joj je kako je njihva kćerka mrtva, nakon čega su oboje došli kući gdje je ostavio pokrivenu mrtvu djevojčicu.

Nakon što su je odnijeli u Dom zdravlja Breza, mrtvozornik je mogao samo konstatirati smrt.