Podijeli članak

Tužiteljstvo Hercegovačko-neretvanske županije odbilo je prigovor o obustavi istrage za kazneno djelo ‘Bludne radnje', a koje se veže za slučaj koji je nedavno potresao mostarsku javnost i zbog čega su održana dva prosvjeda majki.

Potvrđeno je ovo iz zajedničkog odvjetničkog ureda Nada Dalipagić i Jelena Dalipagić-Crnjac koji zastupa majku i djecu.

Iz odvjetničkog ureda kratko su kazali da je glavni tužitelj odbio prigovor. Navedeni odvjetnički ured sada je dobio mogućnost da se sa prigovorom obrati federalnom Tužiteljstvu u Sarajevu, što će u zakonskom roku i učiniti.

U anonimnim pismima u Facebook grupi "Mostarske mame", a koje su se kasnije proširile društvenim mrežama, jedna majka iz Mostara iznijela je potresne detalje o zlostavljanju djece od strane oca i teške optužbe na račun institucija. Za reakciju se odlučila kada je osjetila da je nemoćna da zaštiti svoju djecu od, kako navodi, moćne obitelji bivšega muža.

Žena je tražila zabranu pristupa oca djeci, ali su presude ukidane puno puta. Sud je nedavno donio rješenje o zabrani pristupa oca djeci. No nakon toga je uslijedila i odluka Tužiteljstva HNŽ-a o obustavi istrage u ovom slučaju, piše Dnevni list.