Podijeli članak

Složni susjedi velikokladuškog naselja Stabandža započele su prije nekoliko dana izgradnju nove obiteljske kuće za supružnike Nasihu i Muju Tahića, koji skupa s troje maloljetne djece žive u uvjetima krajnje neimaštine.

S obzirom na to da se radovi izvode intenzivnim tempom, organizatori akcije očekuju da će ova obitelj novi krov nad glavom dobiti prije zimskog perioda.

Peteročlana obitelj trenutno živi u neuvjetnoj kući, koja uz to i nije njihovo vlasništvo, na području susjedne općine Bužim.

Inače, Tahić je na mjestu gdje se gradi nova kuća ranije imao staru šeperušu, koja je, međutim, bila potpuno neupotrebljiva za odvijanje normalnog života. Organizatori akcije Enes Tahić i Senad Skenderović, inače mještani Stabandže, navode kako su posebno bili pogođeni teškim životom troje djece Tahićević, koji su još školarci.

"Pokrenuli smo akciju prikupljanja novčanih sredstava i odaziv je bio više nego dobar. Brojni mještani, kako oni koji žive i rade u inozemstvu, tako i ovi domaći, odazvali su se apelu za pomoć da vratimo ovoj obitelji vjeru u bolje sutra. Također, značajan broj mještana se odazvao i radovi se izvode na volonterskoj osnovi", istakao je Skenderović.

"Hvala dobrim susjedima i svim humanim ljudima sa strane, koji na bilo koji način sudjeluju u akciji za izgradnju ove kuće, hvala im od srca što nam pomažu", kaže Nasiha Tahić.

Ove aktivnosti je podržala i mjesna zajednica Stabandža, a njen predsjednik Ragib Cinac kaže kako će se za koji dan obaviti i salijevanje ploče na prvom katu.

"Pozivam sve ljude da pomognu u izgradnji kuće. Ovo je idealna prilika da pokažemo svoje ljudske i moralne vrijednosti", kazao je Cinac.

Nijedno od supružnika nema stalno zaposlenje i sredstva za život mukotrpno zarađuju obavljajući povremeno sezonske poslove te baveći se poljoprivredom, pišu Nezavisne novine.