Podijeli članak

Slovenija je na granici s Hrvatskom rasporedila dodatnih više od tisuću policajaca, nakon što je u posljednja dva tjedna primijećen povećan priljev migranata na balkanskoj ruti, rekao je zamjenik generalnog direktora slovenačke Policije Jože Senica.

Senica je novinarima rekao da će policija pojačati nadzor na dijelovima granice u nadležnosti policijskih uprava Ljubljana, Novo mesto i Koper, koje su i inače najizloženije ilegalnim prijelazima, prenosi Index.

"U akciji, koja će trajati do petka, policija će koristiti sva raspoloživa tehnička sredstva i, kao do sada, pomagat će joj pripadnici Vojske", rekao je Senica.

Slovenski premijer Janez Janša sinoć je najavio da će Vlada pooštriti politiku prema ilegalnim migrantima nakon odluke Europskog suda da ne postoji kolektivno pravo na azil i time je doveo u pitanje odluku bivše vlade o pristupanju Slovenije takozvanom Marakeškom sporazumu.

"Neke su stvari puno lakše nakon što je Europski sud za ljudska prava donio različito tumačenje prava na azil od naših, slovenačkih sudova", reka je Janša za TV "Nova24".