Podijeli članak

Slovenska Vlada odlučila se na djelomično zatvaranje zemlje te uvode nove stroge mjere.

Kako je kazao slovenski premijer Janez Janša u svom obraćanju, zatvaraju se ugostiteljski objekti, hoteli, trgovine koje ne prodaju osnovne potrepštine, a javni prijevoz prometovat će s trećinom kapaciteta, javlja 24ur. 

Zatvaraju se i dječji vrtići i studentski domovi, uz neke iznimke.

- Sjetimo se režima koji je bio na snazi ​​na proljeće. Mjere koje će stupiti na snagu bit će slične onima koje su bile na snazi ​​u to vrijeme - kazao je Janša.

Mjere koje će stupiti na snagu u subotu bit će usvojene na tjedan dana, nakon čega će uslijediti procjena treba li ih produžiti, kazao je Janša. Dodao je da još uvijek postoji mogućnost ograničenja kretanja između općina, a Vlada će o tome odlučiti narednih dana.
 


U ponoć su stupile na snagu izmjene i dopune Vladinog pravilnika o ograničenjima u ponudi i prodaji robe i usluga potrošačima i Pravilnika o privremenim ograničenjima u obavljanju sportskih aktivnosti, javlja RTV SLO. 

Frizerski i kozmetički saloni sada mogu prihvatiti jednog klijenta na 20 četvornih metara u crvenim regijama. Prema novom zakonu, izravno pružanje usluga također je zabranjeno u kinima i kulturnim institucijama, osim u galerijama, muzejima, arhivima i knjižnicama, uz ograničenje od jedne osobe na 20 četvornih metara.

Slovenija je prije nekoliko dana uvela policijski sat, prvi put u povijesti zemlje. Zabrana slobodnog kretanja traje od 21 sat do 6 ujutro.