Podijeli članak

Morgan Cipres, 28-godišnji Francuz koji se u siječnju u Minsku okitio naslovom europskoga prvaka, suočen je sa stravičnim optužbama koje govore da je 2017. godine slao slike svoga spolovila 13-godišnjoj djevojčici koju je upoznao na klizalištu nadomak floridskog grada Tampe.

Cipres su za sramotan čin optužili žrtva i njezini roditelji, ali stravične optužbe tu nažalost ne staju. 

Na stupu srama su se našli John Zimmerman i Silva Fontana, Cipresovi treneri, jer su slušaj navodno pokušali zataškati tako što su djevojčicu zastrašivali i posramljivali je. 

Zimmerman i Fontana su djevojčici govorili da je sama kriva što joj je ugledni klizač poslao fotografije spolovila citiramo rečenicu, "lijepa djevojčica, a muškarci imaju svoje potrebe". 

USA Today prenosi da je Cipres inkriminirajući materijal poslao sa svog službenog profila na Instagramu, te da se u to vrijeme nalazio u Sjedinjenim Američkim Državama na pripremama za Zimske olimpijske igre u Pjongčangu.

Cipres je kategorički odbio razgovarati s novinarima o optužbama, a Zimmerman, Fontana i treća optužena trenerica, Vinny Dispenza, tvrde da u ovome trenutku ništa ne znaju jer ih vlasti još uvijek nisu kontaktirale u svezi sa slučajem.

Potpuno smo šokirani optužbama i sve navedeno poričemo - naveli su u zajedničkom priopćenju. USA u svom članku ističe da djevojčica od incidenta naovamo nije željela razgovarati s policajcima o incidentu, te da se odvažila priznati što se zbilo tek psihoterapeutu.