Podijeli članak

Nepuna tri dana nakon tragedije na ulasku u tunel Igman na autocesti Vlakovo - Lepenica kod Sarajeva, u kojoj su živote izgubili članovi obitelji Brkić, mladi bračni par i njihova šestogodišnja kći, javnost u BiH još je uvijek pod šokom u vezi s tragičnom nesrećom, svim okolnostima, kao i implikacijama cijelog slučaja.

U cijeloj priči jedno je sigurno, a to je kako će netko od članova bliže obitelji morati preuzeti skrbništvo nad dječakom koji je bez cijele obitelji ostao doslovce u jednom trenutku. On je preživio ovu zastrašujuću nesreću i prevrtanje do kojeg je došlo nakon udara u zid tunela. Kako su dan nakon nesreće potvrdili iz bolnice, nije zadobio teže tjelesne ozljede. Prema informacijama, ozlijeđeni dječak izvan je životne opasnosti i navodno je od siline udara ispao iz vozila, što mu je u ovom slučaju najvjerojatnije i spasilo život.

Nakon stravične nesreće policija je u stanu obavila očevid. Po okončanju istog, stan je zapečaćen zbog provođenja detaljnije istrage, odnosno prikupljanja dokaza, piše Hayat. Nastradalog oca, koji je bio član kućnog vijeća zgrade u kojoj je živio, spominju po dobru. Jedan od susjeda ekipi je Hayata kazao da je to bila obitelj za primjer. Nije želio komentirati priče koje kruže ovim naseljem, a po kojima je, navodno, “Sarajevogas” rano ujutro zbog curenja plina intervenirao u njihovu stanu. Navodno je, kako se priča, u vratima stana ostao ključ, pa je Almir zamolio jednog od susjeda da provjeri plin i zaključa stan.

Nitko još službeno nije potvrdio da je policija u stanu pronašla oproštajno pismo koje je navodno ostavio otac, ali su mediji iz neslužbenih izvora doznali tu informaciju.

Izvor blizak portalu Hayat.ba kazao je kako dječak od dana tragedije neprestano plače, doziva roditelje i sestru. Uz dječaka je od subote u bolnici najbliža rodbina, a jučer su ga posjetili i predstavnici Osnovne škole “Zahid Baručija” iz Vogošće, kao i škole u kojoj je radio njegov otac.

Brigu o dječaku, kako doznaju mediji, vjerojatno će preuzeti njegova tetka. Pokop nastradale obitelji bit će obavljen danas u 18 sati na groblju Bradići u Vogošći. Što se tiče stvarnih uzroka ove nesreće, trebat će sačekati završetak istrage i riječ stručnjaka, a pojavila se i informacija kako je istražiteljima dodatno indikativno bilo to što na mjestu nesreće nije bilo tragova kočenja, što je zaintrigiralo policiju.

Bilo kako bilo, epilog cijele nesreće i ove velike tragedije koja je potresla ne samo BiH već i regiju nestanak je gotovo cijele jedne obitelji i posljedice koje će u cijeloj priči nesumnjivo ostaviti traga na jedinom preživjelom.