Podijeli članak

DF kao satelit SDA ima primarni zadatak otimati funkcije u Federaciji koje pripadaju Hrvatima i Srbima.  Za nagradu dobiju onoliko bošnjačkih pozicija koliko im SDA dozvoli. 

PIŠE: Marko Karačić

Ovaj put javnosti se obranio DF-ov kadar za zauzimanje srpskih pozicija Milan Dunović. U pokušaju da odgovori na pismo koje je predsjednik Federacije Marinko Čavara uputio predstavnicima Europske unije, Dunović je otkrio svoju stvarnu poziciju i pokazao kako se je politika kojoj pripada, a koja sebe naziva antifašističkom u biti čisti totalitarizam i fašizam.

Dunović u pismu kojeg je uputio šefu Izaslanstva Europske unije u BiH Johannu Sattleru pokušava pravdati događaje u Sarajevu za vrijeme mise za nevine žrtve Drugog svjetskog rata, prijetnje kardinalu Vinku Puljiću, katolicima i svima onima koji su protiv komunističkih ideja. On ih naziva 'antifašističkom tekovinom' na koju su građani ponosni?! 

U prijevodu, potpredsjednik Federacije BiH iz reda srpskog naroda, okupator te pozicije u ime bošnjačkih nacionalnih interesa Milan Dunović je ponosan na ono što se radilo kardinalu Puljiću zadnjih tjedana, kozaračko kolo na sarajevskim ulicama i prijetnje katolicima koje su upućivali divljaci sa sjekirama preko društvenih mreža i Youtube kanala. 

Ovakva skandalozna poruka, nažalost, nije nimalo iznenađujuća od Dunovića ako se uzme u obzir politička struktura iz koje dolazi, ali je zabrinjavajuće da osoba koja obnaša tako visoku dužnost u Federaciji podržava napade na katoličku Crkvu, njene čelnike, katolike i Hrvate u cijelosti. 

Očito Dunović još živi u vremenima u kojima su svećenici, biskupi i kardinali ubijani jer nisu mislili na isti 'antifašistički' način kao komunistički režim kojem se Dunović divi i kojeg doziva. 

-Uvaženi ambasadore, očekujem da aktivno djelujete u tom smislu, jer građani BiH zaslužuju građanske slobode na kojima počiva i sama EU, građani BiH ne žele baštiniti fašističke ideje, građani BiH ne žele dominirati jedni nad drugima u zavisnosti od nacionalne ili vjerske pripadnosti - napisa okupator srpskog mjesta u Federaciji BiH. 

Kada se već zalaže za ovakve ideje, Dunović bi trebao krenuti od sebe i dati ostavku, te dopustiti srpskom narodu da bira svoga predstavnika na poziciji dopredsjednika Federacije BiH. Njegov ostanak nije ništa više nego okupacije mjesta koje po Ustavu pripada predstavniku srpskog naroda. O ovom slučaju tu dužnost obnaša Srbin kojeg su izabrali Bošnjaci. 

Veleposlaniče Sattler, je li takva činjenica predstavlja dominaciju jednog naroda nad drugim?