Podijeli članak

Natjecanje Red Bull Cliff Diving Svjetskog prvenstva 2019. u Mostaru i peti dolazak svjetske skakačke elite u BiH polako se približava.

Rhiannan Iffland, Gary Hunt i Jonathan Paredes - troje natjecatelja iz svjetskog vrha skokova u vodu - su za ljubitelje ovog sporta u BiH komentirali dosadašnji tijek sezone i otkrili svoja očekivanja od mostarske stanice prvenstva 24. kolovoza. 

Australka Iffland i Britanac Hunt su aktualni prvak i prvakinja, i ove godine su jednostavno nezaustavljivi. Oboje skaču u životnoj formi i najveći su favoriti za osvajanje odnosno obranu naslova. Fantastičnu formu su potvrdili na FINA Svjetskom prvenstvu u vodenim sportovima prošlog mjeseca u Južnoj Koreji, gdje su osvojili najsjajnija odličja u visinskim skokovima.
 


"Pronašla sam svoj ritam. Uživala sam u natjecanjima i u sebi sam pronašla samopouzdanje koje sam teško nalazila prošle godine", zadovoljna je Australka dosadašnjim tijekom sezone. 

Branitelj titule Hunt također kaže da se osjeća jačim nego ikada, nakon što je na početku prošle sezone prolazio kroz najtežu krizu u svojoj karijeri. 

"Probudio se inat u meni, želim da pokažem da imam još puno toga za ponuditi. Zaista sam ponovo zavolio ovaj sport“, izjavio je sedmostruki prvak.

Što se tiče natjecanja u Mostaru, on očekuje da će biti uzbudljivo budući da je to pretposljednja stanica sezone i svi žele osvojiti bodove. Također je upozorio na ćudljivu prirodu Neretve:

"Riječna struja je jaka i ne prašta greške. Jedan mali pogrešan korak i možete se ozlijediti", dodao je Hunt.

To je na svojoj koži 2017. godine osjetila i Rhiannan Iffland, kada se u Mostaru ozlijedila na treningu i morala odustati od natjecanja. Zanimljivo, trostruka prvakinja i najuspješnija skakačica u povijesti prvenstva još uvijek je bez pobjede u BiH (bila je treća 2016. i druga 2018.). Kako kaže, to je za nju izazov i nada se da će ove godine uspjeti da stane na vrh pobjedničkog postolja. 

"Vidjet ćemo. Pripremit ću se za Mostar i dati sve od sebe, to je sve što mogu zaželjeti“, rekla je Iffland.

Paredes, prvak iz sezone 2017 i trenutno drugoplasirani u ukupnom poretku, prvu pobjedu u karijeri zabilježio je upravo na Starom mostu (2015). Ne čudi stoga što se raduje ponovnom dolasku na scenu svog prvog velikog uspjeha.

"Mostar je uvijek nevjerojatan. Ljudi nas tamo vole, imam dosta fanova tamo. Jako sam sretan što ponovo dolazimo, nadam se da će natjecanje opet biti sjajno", izjavio je simpatični Meksikanac.

Njih troje su poslali tople pozdrave Mostaru i publici BiH, obećavši još jedno sjajno natjecanje i spektakl na Starom mostu 24. kolovoza, piše Klix.ba