Podijeli članak

Županijsko tužiteljstvo ŽZH u Širokom Brijegu u petak 23. lipnja 2017. godine je otvorilo istragu protiv V. M. (52) iz Širokoga Brijega, koji se sumnjiči da je počinio kazneno djelo "Ubojstvo u pokušaju", opisano i kažnjivo po čl. 166. st. 1. KZ F BiH.

Osumnjičeni se tereti da je navedeno kazneno djelo počinio na način da je u noći sa srijede na četvrtak 22. lipnja 2017. godine, oko 02.00 sati, u mjestu Kočerin, Široki Brijeg, u alkoholiziranom stanju, nakon što se prethodno verbalno sukobio s drugim gostima, u nazočnosti više osoba koje su se nalazile na proslavi uoči blagdana Sv. Petra i Pavla, izvadio pištolj iz vozila, repetirao ga i u namjeri da liši života oštećenika M. G. (37), ispalio nekoliko hitaca, posljedicom čega je oštećeni M. G. zadobio prostrijelnu ranu desne natkoljenice.

Istoga dana, 23. lipnja 2017. godine, podnesen je prijedlog za određivanje pritvora, uz koji su dostavljeni čvrsti dokazi, na temelju kojih je Županijski sud u Širokom Brijegu odlučio da prema osumnjičeniku V. M. odredi pritvor u najdužem trajanju od jednoga mjeseca, a iz razloga što dostavljeni dokazi ukazuju na to da bi osumnjičenik V. M. boravkom na slobodi mogao utjecati na svjedoke, dovršiti pokušano kazneno djelo, te da se radi o kaznenom djelu "Ubojstva u pokušaju", za koje se može izreći kazna zatvora od 10  godina ili teža, koje je učinjeno u noćnim satima, u alkoholiziranom stanju, uslijed prepirke i fizičkoga obračuna, u prisustvu većeg broja gostiju na javnom mjestu, pa bi puštanje na slobodu osumnjičenika V. M. rezultiralo stvarnom prijetnjom narušavanju javnoga reda.

Županijsko tužiteljstvo ŽZH nastavlja rad na ovom predmetu u pravcu prikupljanja svih raspoloživih dokaza u cilju okončanja ove istrage koja će rezultirati donošenjem odluke u ovom kaznenom predmetu, priopćeno je iz Županijskoga tužiteljstva ŽZH.