Podijeli članak

Općinski sud u Širokom Brijegu potvrdio je optužnicu protiv Marka Lončara (38), Branimira Rezića (38) i Ivice Lasića (38) zbog neovlaštene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga te sprečavanja službene osobe u obavljanju službene radnje, potvrđeno je u Tužiteljstvu Zapadnohercegovačke županije.

Sud je u međuvremenu zakazao i ročište za izjašnjenje o krivnji optuženih osoba koje će se održati 8. siječnja naredne godine.

Optuženi se sumnjiče da su u mjestu Gostuša, Široki Brijeg, zasadili više sjemenki indijske konoplje od kojih su iznikle 54 stabljike. Dana 6. rujna 2017. godine policijski službenici Policijske uprave Široki Brijeg zatekli su optužene u zasadu i namjeravali ih lišiti slobode. U tom trenutku optuženici su na njih pustili psa pasmine „Američki staford“ koji je počeo režati i kretati se prema policijskim službenicima.

– S obzirom da je pas došao u neposrednu blizinu, osjećajući se ugroženo policijski službenici su ustrijelili psa, nakon čega su lišili slobode optužene. Tužiteljstvo je predložilo da se od optuženika trajno oduzmu pronađene stabljike, kao i predmeti kojima je kazneno djelo počinjeno, rekao je Josip Aničić, Viši stručni suradnik i službenik za odnose s javnošću Tužiteljstva ZHŽ-a.