Podijeli članak

U samostanu Hercegovačke franjevačke provincije na Širokom Brijegu u nedjelju, 27. listopada, bit će održan XI. simpozij pod nazivom “Stopama pobijenih”.

Osvjetljavanje je to jugokomunističkog ubojstva 66 hercegovačkih franjevaca te povijesnih okolnosti u kojima se sve dogodilo. Priređivač simpozija je Vicepostulatura postupka mučeništva “Fra Leo Petrović i 65 subraće”, na čelu s fra Miljenkom Stojićem.

Program će započeti sv. misom u 11 sati koju će predvoditi fra Ante Čavka, župnik u Vrpolju kraj Knina. Nakon sv. mise u samostanskoj će dvorani biti održana sljedeća predavanja:

povjesničar prof. dr. Ivica Šarac govorit će o temi: “Jesu li širokobriješki franjevci bili legitiman vojni cilj ili žrtve zločina”,

fFra Marijan Karaula, publicist, govorit će, pak, o temi: “Stradanje franjevaca Bosne Srebrene u doba Socijalističke Jugoslavije”,

“Putovanje bez povratka širokobrijeških fratara: jama u selu Mratovu i njezina tajna”, tema je publiciste fra Ante Čavke.

Dosadašnji tijek simpozija i održane radove moguće je pronaći na stranicama portala Vicepostulature Pobijeni.info (Događanja i Simpoziji).

Ubrzo će tu biti stavljeni i ovi najnoviji radovi.

(www.jabuka.tv)