Podijeli članak

Ambasador Bosne i Hercegovine u Indoneziji Mehmed Halilović susreo se s predsjednicom Republike Singapur Halimah Yacob, čime je i službeno otvoreno novo poglavlje u suradnji i bilateralnim odnosima dviju zemlja.

Halilović je u srdačnom razgovoru koji je održan u predsjedničkoj Palači Istana, prenio pozdrave Predsjedništva Bosne i Hercegovine predsjednici Yacob, a potom ju je informirao o pomacima i napretku Bosne i Hercegovine na putu euro-atlantskih integracija.

On je izrazio i opredijeljenost BiH za intenziviranjem bilateralne suradnje sa Singapurom u svim oblastima.

Predsjednica Halimah Yacob iznijela je spremnost Singapura da se uključi u gspodarski razvoj Bosne i Hercegovine, ali i da buduću suradnju dviju država oplemeni i u sferi kulture, tradicije, sporta.

U pratnji ambasadora Halilovića bila je Asmira Halilović, koja u Indoneziji zastupa nekoliko bosanskohercegovačkih nevladinih organizacija i koja je s predsjednicom Yacob dogovorila realizaciju humanitarnih projekata u Bosni i Hercegovini. U tom smislu uskoro se može očekivati potpisivanje sporazuma o suradnji bosanskohercegovačkih i navladinih organizacija iz Singapura.

Mehmed Halilović ovom prilikom je preuzeo i dužnost nerezidentnog ambasadora BiH za Republiku Singapur.