Podijeli članak

Strukovni sindikat medicinskih sestara i tehničara Sarajevske županije (SSMSITKS) smatra kako štrajk u organizaciji Nezavisnog sindikata radnika zaposlenih u zdravstvu SŽ, koji je započeo 2. rujna 2019. godine, nanosi više štete nego koristi zdravstvenim radnicima i građanima SŽ.

SSMSITKS u priopćenju za javnost navodi kako je neopravdano organizirati štrajk u vremenu teške epidemiološke situacije u zemlji i svijetu.

-Štrajk koji traje više od deset mjeseci je ispolitiziran i loše organiziran, pa smo dovedeni u situaciju da smo štrajkali i tijekom pandemije. Ne želimo ugroziti ničije pravo na štrajk, ali smatramo da je Nezavisni sindikat radnika zaposlenih u zdravstvu SŽ izabrao najgori mogući trenutak – stoji u priopćenju SSMSITKS.

Podsjećaju da su se medicinske sestre i tehničari svih profila SŽ 2019. godine odlučili na osnivanje svog strukovnog sindikata „zbog sve većeg nezadovoljstva statusom, stalnim odlaskom zdravstvenih radnika iz BiH, te općom nebrigom društva za našu struku“.

Osnivačka skupština SSMSITKS održana je 17. siječnja ove godine u Sarajevu, a  Ministarstvo pravde i uprave je 21. ravnja ove godine izdalo riješenje o registraciji čime je sindikat i službeno počeo zakonski postojati, priopćeno je iz SSMSITKS.