Podijeli članak

Napetu situaciju oko granice sa Slovenijom i primjene arbitražne odluke u petak je na svojem Facebook profilu odlučio prokomentirati i Ivan Vilibor Sinčić.

On je tako na svojem Facebooku hrvatskog premijera nazvao "kukavicom", a usput ga je i upitao ima li Hrvatska mornaricu.

"Pa dobro Plenkoviću kukavico, ima li Hrvatska mornaricu?" upitao je Sinčić premijera zadnjeg dana za implementaciju arbitražne odluke koju, podsjetimo, Hrvatska ne priznaje.
 

Jedan od komentara koje je Sinčić dobio je: "Ovo djeluje kao ratnohuškački 'status' u devedesetima?!" na što je odvratio da vojska treba čuvati granicu i da je to najbitnije.

Ima i nešto blažih opaski: "Pa dobro Sinčiću, hoće li Hrvatska ikad prihvatit neku međunarodnu odluku ili ćemo dovjeka ignorirat sudstvo te veličati ratne zločince."

Ivan Vilibor Sinčić gostovao je ovog tjedna u Dnevniku Nove TV u kojem je najavio da Živi zid želi osvojiti vlast, ali da su mu je i dalje neprihvatljiva koalicija i s HDZ-om i SDP-om. Živi zid, prema posljednjem Crobarometru godinu završava kao treća stranka po snazi u Hrvatskoj s potporom 12,4 posto birača.