Podijeli članak

Prvi međunarodni simpozij pod nazivom „Kineziterapija u sportu, edukaciji i rehabilitaciji“ otvoren je na na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru. Simpozij je organiziran kako bi približio Kineziterapiju kao granu  kineziologije i fizikalne medicine u rehabilitaciji, sportu i edukaciji. 

Prof. dr. sc. Marin Ćorluka, prodekan za nastavu Fakulteta prirodoslovno-matematičkih i odgojnih znanosti SUM-a je rekao kako je simpozij organiziran s ciljem da studentima približe najmodernije trendove oporavka sportaša i rekreativaca.

Pristupili smo u kontakt s Daruvarskim toplicama, koje su u Hrvatskoj jedne od najpoznatijih kuća za oporavak sportaša te su oni danas ovdje u punom sastavu s najboljim fizioterapeutima i liječnicima“, rekao je Ćorluka i dodao da se nada da će ovaj simpozij biti tradicionalan i koristan za studente. 

Prof. dr. Zoran Tomić, rektor Sveučilišta u Mostaru je izrazio zadovoljstvo velikim brojem prisutnih jer je to dokaz pravog sustava. 

Studenti su željni znanja, a profesori sposobni dizajnirati nešto što danas nazivamo 'Prvi međunarodni simpozij'. Ovdje su tri vrijednosti ako bi ga raščlanili metodom ključnih riječi: on je prvi, a prvi je najvažniji. Put oko svijeta počinje prvim korakom. On je međunarodni i on će se nastaviti te vam čestitam na tom futuru“, kazao je rektor Tomić.

Simpozij su organizirali FMPOZ, Fakultet zdravstvenih studija i Daruvarske toplice, a namijenjen je studentima fizioterapije i kineziologije. 

Tematska područja obrađena na predavanju su: 

1. Kineziterapija u rehabilitaciji koljena, deformiteta kralježnice i lumbo-sakralnog sindroma,
2. Kineziterapija u edukaciji
3. Kineziterapija u sportu
4. Mentalni trening u rehabilitaciji

Drugi dan simpozija će se održati na Fakultetu prirodoslovno-matematičkih i odgojnih znanosti u kampusu u Rodoču s početkom u 9 sati. 

Branka Dijaković/Pogled.ba