Podijeli članak

Šibenki tenor Marko Škugor, na radost hercegovačke publike, gostuje prvi put u Mostaru u četvrtak, 26. rujna, u Hrvatskom domu hercega Stjepana Kosače, s početkom u 20:30 sati, priopćio je organizator.

Što publika može očekivati na prvom koncertu Marka Škugora u Mostaru?

- Jako sam uzbuđen što ću prvi put zapjevati u Mostaru. Mostarska publika može očekivati izvrsnu atmosferu uz dašak Mediterana, sa sobom donosim Dalmaciju i šum mora.

Jeste li ranije imali priliku posjetiti Mostar, kakvi su Vam dojmovi?

- Nažalost još nisam imao priliku posjetiti Mostar, ali sam presretan što ću ga prvi put posjetiti i zapjevati s mostarskom publikom. Smatram da nema boljeg načina upoznavanja ljudi i grada u kojem žive, doli pjesmom.

Posljednji album „Samo s tobom sam upoznao  ljubav“ i istoimeni hit s legendarnim Oliverom Dragojevićem je postigao veliki uspjeh, radite li na novom albumu?

- Radimo na novom albumu punom parom. Imamo u pripremi puno prekrasnih novih pjesama i jedva čekam da dođu do ušiju, ali još važnije – do srca slušatelja, a potom naravno slijedi i izlazak novog albuma.

Nazivaju Vas „kraljem prvih plesova“, zaljubljeni uživaju u Vašim pjesmama, koje su motivirane ljubavlju, je li ljubav i u privatnom životu vaša inspiracija u glazbi i životu?

- Ljubav je svuda oko nas, samo je trebamo prepoznati. Vjerujem da je ljubav vječna inspiracija svih umjetnika tako da je sigurno i u mom slučaju utjecala kako na moj život, tako i na sami glazbeni put jer nema života bez glazbe.

Svaki put me oduševi činjenica da mladenci za njihov prvi ples žele čuti upravo moju pjesmu. To mi je neopisiva motivacija za daljnji rad te ogroman teret da u svakoj novoj pjesmi dajem cijelog sebe.

Kakve reakcije je kod publike izazvala nova pjesma „Kako te jubim ja“ i o kakvom se pjesmi radi?

- ''Kako te ljubim ja'' pjesma je ljubavnog karaktera. Pjevam o ljubavi prema onoj pravoj – jedinoj. Autor pjesme –  Vinko Barčot je još jednom pokazao zašto je na samom vrhu domaće autorske scene. Svaku skladbu piše iz srca i to se u svakoj od njih čuje. Na posljednjih nekoliko koncerata sam se iznenadio kako publika u jedan glas pjeva novu pjesmu. To me uistinu čini sretnim i hvala im na tome.
 

Ulaznice za prvi gala koncert Marka Škugora u prodaji, svaki radni dan, na blagajni Kosače od 13 do 20 sati. Informacije o ulaznicama možete dobiti na broj 063/940-584. Ne propustite veliki koncert jeseni!