Podijeli članak

Premda su talijanski nogometni prvoligaši ovog ljeta na pojačanja potrošili više od milijarde eura, u Serie B vlada kaos. Nakon što su tri kluba bankrotirala upitno je hoće li prvenstvo startati ovoga vikenda.

U posljednjih mjesec dana bankrotirali su Bari, Avellino i Cesena i umjesto 22 kluba Serie B sada ima 19 klubova.

Natjecanje će nastaviti s 19 klubova.

Vodstvo Serie B je najavilo kako će se natjecanje nastaviti s 19 klubova, međutim tome se protivi Talijanski nogometni savez, ali i klubovi koji su prošle sezone ispali u treću ligu. Kaotičnu situaciju upotpunilo je i Udruženje nogometaša (AIC) koje je zatražilo odgodu prva dva kola ili će ovoga vikenda nogometaši započeti štrajk.

"Protivimo se odluci da se ove sezone druga liga igra s 19 klubova. Stvorit ćemo presedan nakon kojeg više nema povratka. Prijedlog vodstva lige je smiješan," kazao je predsjednik AIC-a Damiano Tommasi, bivši talijanski reprezentativac i veznjak Rome.

Prvenstvo bi trebalo krenuti u petak.

Tommasi je najavio štrajk ako se ne odgodi početak prvenstva.

"Odluka o smanjenu broja klubova je daleko izvan granica mandata povjerenika za natjecanje. Situacija se zakomplicirala i moramo je riješiti prije početka prvenstva", dodao je Tommasi.

Bune se i klubovi koji su prošle sezone ispali iz Serie B (Novara, Pro Vercelli, Ternana) te Siena koja je zapela u dodatnim kvalifikacijama, smatrajući kako bi netko od njih trebao igrati u drugoj ligi.

Prvenstvo bi trebalo krenuti u petak utakmicom između Brescije i Perugie.