Podijeli članak

Srpsku glumicu Lidija Vukičević većina gledatelja pamti kao Violetu Popadić iz serije ‘Bolji život’. Tih kasnih osamdesetih sa svojom bujnom figurom i crnom kovrčavom kosom bila je na glasu kao seks bomba, no glumica ni danas sa 55 godina ne prestaje plijeniti pažnju.

Vukičević je majka dvojice sinova, Andreja i Davida, koje je dobila u braku s bivšim suprugom, nogometašem Mitrom Mrkelom od kojeg se razvela 2000. kad je Andrej bio u prvom razredu osnovne, a David imao tri godine.

U razgovoru za magazin Alo rekla je da se nikad nije sramila razvoda te smatra da svatko ima pravo na svoj životni odabir. ‘U svakom slučaju treba se razvesti ako nije dobar brak, jer tu stradaju svi’, rekla je.

Premda podržava homoseksualne brakove, tim više što ima gay prijatelje, ipak nije za to da im se dozvoli usvajanje djece. Abortus, pak, smatra grijehom.

Prokomentirala je i legalizaciju prostitucije i marihuane i oboje podržava. ‘Ja sam živjela u Nizozemskoj, zemlji u kojoj je marihuana legalizirana. Tako da nemam nekih problema s tim, niti bih to branila. Kažu stručnjaci da je u zemljama u kojima je legalizirana marihuana manji postotak narkomana. Tako da, što se lakih droga tiče, stvarno treba dobro razmisliti.

Što se prostitucije tiče, ja cijenim taj posao, iskreno, i žene koje se bave prostitucijom jer je to jako težak posao. Nikada ne pljujem po njima. One koje se time bave, pošteno rade svoj posao. Mnogo je nepoštenije ono što se ne zove prostitucija, a radi se na isti način. Ima dosta primjera u koje ne bih dalje ulazila. U svakom slučaju, najmanji su problem one koje priznaju da se time bave’, rekla je za Alo.