Podijeli članak

Svečanom akademijom u prostoru Kulturnog centra Potoci, te kasnijim druženjem bivših igrača, trenera, članova aktualne i prijašnjih uprava i prijatelja kluba u Salonu Borik, FK Bjelopoljac obilježit će sedam desetljeća rada i postojanja. Akademija je zakazana za četvrtak 21. prosinca s početkom od 18:30 sati, a spomenuto druženje odmah po njenom završetku. 

Dolazak u Bijelo Polje između ostalih najavili su predstavnici Nogometnog saveza BiH, predsjedavajući Zastupničkog doma Parlamenta FBiH Edin Mušić, predstavnici Vlade HNŽ-a i Grada Mostara, Nogometnog saveza FBiH i HNŽ-a, Sportskog saveza Grada Mostara, prijateljskih klubova, te brojni uglednici iz svijeta sporta, politike i estrade naše zemlje. 

Tom prilikom predstavit će se fotomonografija, a prikazat će se i video koji će sadržiti arhivsku građu kluba. Institucijama i pojedincima koji su pomogli rad i razvoj Bjelopoljca kroz sedam desetljeća, klub će uručiti posebna priznanja. Jubilej je obilježen i Turnirom prijateljstva za mlade naraštaje u ožujku, te tradicionalnim Memorijalom Omer Tipura – Dedin koji je prošlog ljeta imao svoje 21. izdanje. Bjelopoljac je nastao 1947. godine, a najveći uspjeh ostvario je 1998. kada mu je za nekoliko bodova izmakao plasman u najviši bh. nogometni rang. 

Seniorski tim jesenji je prvak u Ligi HNŽ-a, s velikim izgledima da od sljedeće sezone igra u Drugoj ligi FBiH – grupa Jug, a ljetos je osvojen i Kup HNŽ-a, pobjedom nad Cimom u finalnom susretu.