Podijeli članak

U gradskim i županijskim odborima SDP-a u tijeku je predlaganje kandidata za člana Predsjedništva BiH, nakon čega će rukovodstvo stranke izabrati najbolje opcije.

Tako je Gradski odbor Banja Luka za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH predložio glumca Enisa Bešlagića.

"Upravo uz suglasnost drugarica i drugova, prijedlog SDP-a Banja Luka, za člana Predsjedništva iz reda Bošnjačkog naroda, naš glumac Enis Bešlagić. Ovo je čovjek koji može voditi naš narod u Sarajevu, u Banjoj Luci, u Mostaru", oglasili su se iz SDP-a Banja Luka na svom Facebook profilu uz objavljivanje emotivnog govora Bešlagića na dodjeli Večernjakovog pečata 2016. godine.
 
Podsjetimo Županijski odbor SDP Tuzla jučer je kao svoj prijedlog za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH nominirao državnog parlamentarca Denisa Bećirovića.

Tko će biti SDP-ov kandidat za člana Predsjedništva BiH saznat ćemo uskoro. 

Ljevica u BiH je dosta kritizirana zbog nesuradnje i unutarnjih previranja kada je u pitanju kandidatura za Predsjedništvo BiH. Do sada je predsjednik Demokratske fronte Željko Komšić obznanio svoju kandidaturu za člana Predsjedništva BiH iz reda hrvatskog naroda, a iz SDP-a su poručili da će oni dati svog kandidata za bošnjačkog i člana Predsjedništva BiH iz Republike Srpske, prenosi Fena.