Podijeli članak

"Vlast predvođena SDA-om građanima FBiH mora položiti račune zbog potpunog zastoja u gradnji autoceste". stoji u priopćenju Socijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine (SDP BiH) koje prenosimo u cijelosti.

Potpuni kolaps izgradnje autoceste u Federaciji Bosne i Hercegovine, koji traje već četiri godine, najveći je poraz nesposobne vlasti i najbolji pokazatelj njihovog odnosa prema razvoju BiH. 

Četiri godine vlasti u FBiH nisu u stanju utrošiti više od 400 milijuna KM sredstava koji su im ostavljeni na računu još 2015. godine, kao što nisu u stanju utrošiti ni sredstva koja od veljače ove godine prikupljaju od povećanja akciza.

Rezultat toga je da za četiri godine mandata nisu izgradili ni metar autoceste, ali su za to vrijeme u „JP Autoceste FBiH“ zaposlili više od 100 novih radnika!? 

Umjesto da se svi već vozimo dionicom autoceste od Počitelja do Međugorja, po treći put se raspisuje tender za izvođača radova koji su trebali početi još 2015. godine!?

Višemjesečna blokada raspodjele sredstava prikupljenih od povećanja akciza,  koja je završena tako što je nastavljena raspodjela prema modelu koji je postojao i ranije, pokazuje potpunu pogubljenost vladajuće koalicije. 

Umjesto da se sakriju u mišju rupu kada je u pitanju cestogradnja,  na isteku mandata perjanice SDA najavljuju da samo što nisu počeli nešto graditi!

Očito je kako ova vlast niti zna, niti želi graditi autocestu. Oni samo znaju i žele uzimati novac od građana, koji im očito služi za privatne svrhe i krpljenje proračunskih rupa.

Poručujemo građanima da će se nakon listopada sve ovo promijeniti, te da će nova vlast predvođena SDP-om nastaviti izgradnju autoceste tamo gdje je prekinuta 2014. godine, stoji u priopćenju SDP-a BiH.