Podijeli članak

Stranka demokratske akcije (SDA) pozvala je organizatore i vlasti u Kantonu Sarajevo da odustanu od organiziranja javne parade i povorke LGBT osoba i "bez ikakve potrebe ne unose nered među građane glavnog grada Bosne i Hercegovine".

- Pravo na slobodan život, imovinu, zdravstvenu zaštitu, obrazovanje i posao mora biti zagarantirano svakoj osobi, neovisno o njenoj seksualnoj orijentaciji. Međutim, smatramo da u društvu kakvo je naše, koje njeguje temeljne vrijednosti i uz sve veće izazove suvremenog doba nastoji sačuvati obitelj,  javne parade i povorke LGBT osoba ne treba organizirati jer će se time samo produbiti jaz između ljudi različitih shvaćanja, a ljudska prava neće dobiti novu vrijednost - priopćeno je iz SDA.

Ova stranka, kako je navedeno, svojim političkim djelovanjem štiti slobodu i ljudska prava, od svog osnivanja do danas, po čemu je prepoznatljiva u Bosni i Hercegovini i izvan nje. Smatra da svaki građanin BiH mora imati ista prava, bez obzira na rasnu, etničku ili religijsku pripadnost, političku ili ideološku opredijeljenost. 

- Odlučni smo u borbi protiv svakog vida diskriminacije u našem društvu, u cijeloj državi i po bilo kojoj osnovi - poručeno je iz SDA.