Podijeli članak

Teško će se doći do rješenja. Ozračje je loše, nema dovoljno komunikacije, stajališta su jako udaljena. Iako se čini da se radi o sitnicama, radi se o načelima, o ravnoteži građanskog i nacionalnog koju nije nimalo lako postići. SDA će imati prijedlog koji neće ići izvan okvira Ustava Federacije BiH, to neće biti dovoljno HDZ-u, a oni u sprezi sa SNSD-om mogu zaustaviti svaki prijedlog u Domu naroda”.

Tako je bošnjački član Predsjedništva i predsjednik SDA Bakir Izetbegović nagovijestio kako će se postaviti bošnjački politički blok, koji čine stranke sa sjedištem u Sarajevu, vezano uz prijedlog izmjena Izbornog zakona koji će se sutra naći u Zastupničkom domu Parlamenta Bosne i Hercegovine.

Prijedlog HNS-a BiH već je dobio potporu u Domu naroda zahvaljujući potpisu svih hrvatskih izaslanika te trojici zastupnika iz redova vladajuće koalicije u Republici Srpskoj. Protiv su bili svi bošnjački zastupnici. Takav će, prema svemu sudeći, biti rezultat i sutrašnjeg glasovanja…. prenosi Večernji.ba