Podijeli članak

Predsjednik Vlade Hercegovačko neretvanske županije (HNŽ) Nevenko Herceg primio je u četvrtak ravnatelja Studentskog centra Mostar Dragana Mikulića.

Mikulić je ovom prilikom informirao predsjednika županijske vlade o provedenim aktivnostima u vezi sa smještajem studenata u akademskoj 2018./2019. godini, te drugim projektima kojima se nastoje poboljšati uvjeti boravka studenata.

Također, izrazio je zahvalnost Vladi i predsjedniku Hercegu, ističući kako je Hercegovačko-neretvanska županija primjer redovitog izmirivanja preuzetih obveza, kao i potpore projektima izgradnje sportske dvorane, te povećanja smještajnih kapaciteta. Naglasio je i značajnu potporu drugim aktivnostima Centaru, posebice sportskim klubovima i internet portalu.

 - Redovita potpora Vlade kroz subvencioniranje smještaja studenata, ali i drugih aktivnosti Centra nikada nije bila upitna. Obrazovanje je među najznačajnijim prioritetima Vlade, te uz značajna ulaganja u osnovno, srednje i visoko obrazovanje, Vlada stipendira i subvencionira smještaj za više od 1650 studenata. Na tom tragu i dalje ćemo nastaviti snažno podupirati rad Centra i njegove projekte - rekao je Herceg.

Herceg i Mikulić su se složili kako će i dalje nastaviti i produbljivati uspješnu suradnju, ističući zajedničko apliciranje projekata za sredstva iz EU fondova, priopćeno je iz Ureda za informiranje županijske vlade.