Podijeli članak

Milan Đorđevski osvojio je već tradicionalni Turnir u tavli u organizaciji Studentskog zbora Sveučilišta u Mostaru koji je održan u prostorijama Studentskoga centra Mostar

Pobjednik turnira, inače student Ekonomskoga fakulteta, u finalu se sukobio s Markom Vučjakom, studentom Fakulteta zdravstvenih studija koji se zadovoljio drugim mjestom na ljestvici.

Treće mjesto osvojila je jedna od rijetkih žena u ovoj društvenoj igri, studentica Farmaceutskoga fakulteta Marija Šuman, nakon što je pobijedila studenta Pravnog fakulteta Dragana Edija Marića.Voditelj Turnira u tavli Robert Vučina, inače je član član Tavla kluba Zrinjski, a  sudio je i na međunarodnim turnirima u tavli. Za Pogled.ba izjavio je kako  je posjećenost turnira koje redovito organiziraju uvijek odlična jer je tavla tradicionalna mostarska igra koja zanima velik broj ljudi.

-Tavla je popularna u cijelom svijetu kao najstarija društvena igra, a ovakvim turnirima je pokušavamo popularizirati i u Bosni i Hercegovini. Mlađe populacije obično igraju tavlu putem računala, a na ovaj način imaju priliku uživo se okušati u natjecanju i upoznati ljubitelje ove neobične igre, izjavio je Vučina.

Talva je tradicionalna društvena igra podrijetlom iz Perzije te ju se povezuje najviše uz prostor Hercegovine. Iako ju često povezuju sa starijim generacijama popularna je i među mladima.

Pogled.ba