Podijeli članak

Problematika subvencioniranja studenata koji dolaze iz Županije Zapadnohercegovačke a smješteni su u Studentskom centru Mostar, riješena je. Na jutrošnjem sastanku održanom u prostorijama Županije Zapadnohercegovačke na kojem su nazočili ravnatelj Studentskog centra Mostar Dragan Mikulić, predsjednik Vlade ŽZH a Zdenko Ćosić te ministar financija ŽZH a Toni Kraljević dogovorena je buduća suradnja koja će biti isključivo u korist studenata ove županije te rješavanje tekućih neslaganja ove dvije strane kada je operativna komunikacija u pitanju. 

Prema riječima Zdenka Ćosića, Vlada ŽZH  krenut će s isplatom proračunskih predviđenih  280 000 KM za subvencije studenata koji dolaze iz ŽZH za 2018. godinu a od naredne godine imaju za cilj subvencionirati sve studente mostarskog Sveučilišta koji dolaze iz njihove županije neovisno gdje budu smješteni.

„Od iduće godine svim studentima koji dolaze iz naše županije a studiraju na mostarskom Sveučilištu želimo omogućiti subvenciju kako za smještaj tako i za ishranu a na njima neka ostane izbor gdje će aplicirati i biti smješteni“ kazao je Zdenko Ćosić za pogled.ba. 

Dragan Mikulić, ravnatelj Studentskog centra Mostar nakon održanog sastanka iskazao je zadovoljstvo što je Vlada ŽZH pokazala interes za rješavanje nastalih nesuglasica i kazao kako je dogovorena isplata subvencija za 2018.godinu čime će se pokriti troškovi studenata koji su bili na smještaju i ishrani kroz prošlu akademsku godinu u centru.

„ Najbitnije je da smo riješili sporne točke odnosa naše dvije ustanove i da studenti neće morati plaćati punu cijenu smještaja kroz ovu akademsku godinu. Sredstva koja će biti uplaćena dostatna su za troškove koji su stvoreni a od iduće kalendarske godine dogovorili smo nešto drugačiju suradnju koja će biti na korist obje strane a što je najbitnije naših studenata“ kazao je Dragan Mikulić te dodao kako će se studentima koji su već smješteni u centar i koji su uplatili puni iznos stanarine razlika u odnosu na osnovnu cijenu refundirati kroz naredni mjesec boravka. 

Kako bi odnosi i zajednički rad ove dvije ustanove kroz naredne godine bili uspješni donesena je odluka o imenovanju stručne osobe koja će ispred Vlade ŽZH komunicirati s upravom Sc a Mostar i zajednički raditi isključivo u korist i unapređenje obrazovanja studenata.