Podijeli članak

Zastupnici SNSD-a, DNS-a i Socijalističe partije u Narodnoj skupštini RS-a te članovi Vlade napustili su skupštinsku salu prije večerašnjeg obraćanja lidera SDS-a Mirka Šarovića.

U sali su ostali samo zastupnici opozicije, SDS-a i PDP-a, skupštinsko rukovodstvo te član Predsjedništva BiH Milorad Dodik, kojeg je optužio da je svojom odlukom duboko trasirao NATO integracije BiH. 

-Sve je u rukama Predsjendištva BiH i Parlamenta. Nigdje se ne spominje odluka vojna neutralnost RS - dodao je Šarović u obraćanju Narodnoj skupštini RS-a na posebnoj sjednici o informaciji o Programu reformi.

Optužio je Dodika da je donio odluke bez odluka Narodne skupštine. 

-Vi ste akter najvećih izdaja u povijesti RS i nema opravdanja za takvo postupanje - naglasio je Šarović i dodao da nema bitne razlike između Programa reformi i ANP-a. 

Nije bitno koliko dokument ima strana, a ako bude prihvaćen u Zapovjedništvu NATO bit će aktiviran MAP.

Kazao je kako Dodik ne govori istinu, zbog svojih i stranačkih interesa te upitao otkuda tolika panika, ako je dokument nevažan.

-Taj dokument je već otišao u Bruxelles - zaključio je Šarović te rekao kako je dokument već u Bruxellesu i da je sve ovo večeras na posebnoj sjednici parlamenta RS-a farsa.

Lider SDS-a je još dodao da, ako ovaj dokument nije važan, zašto se šalje u NATO i čeka odgovor iz Bruxellesa. 

-Ovo je akticavija MAP-a i vi ste taj koji vodi RS, i BiH u NATO - rekao je Šarović i dodao da je Dodik sve potcjenio i da "politika varanja mora doživjeti poraz".