Podijeli članak

Primjera radi u općini Novi Grad zabilježene su nepravilnosti kada je riječ o potpisima građana koji izlaze na Lokalne izbore.
 
U Središnjem izbornom povjerenstvu BiH ističu kako glasanje, izuzev u Stocu gdje je potpuno obustavljeno, teče po planu, no, mnogobrojne nepravilnosti koje se događaju širom BiH prijavljuju se CIK-u
 
Policija u Bijeljini identificirala je Muhameda Beganovića zvanog Mujo kod koga je pronađeno i privremeno oduzeto 17 osobnih iskaznica građana Bijeljine, saznaje Srna.
 
Prema saznanjima, Beganović je 1. listopada u prostorijama SDS-a u Bijeljini, po prethodnom dogovoru, predao 80 osobnih iskaznica načelniku Odjeljenja za financije u Gradskoj upravi Bijeljina Miloradu Sofreniću da bi se na osnovu tih identifikacijskih dokumenata izvršilo glasanje za SDS i kandidata Saveza za promjene za gradonačelnika Bijeljine Miću Mićića.
 
Riječ je o osobnim iskaznicama građana mjesne zajednice u kojoj Beganović živi.
 
Srna saznaje i da su policijski službenici u Bijeljini zatekli dva lica prilikom predaje osobnih iskaznica Sandru Kosiću koji ih je prikupljao po nalogu Hamdije Husića, s ciljem osiguranja glasanja za SDS i Mićića.
 
Ranije danas iz Centra javne sigurnosti /CJB/ Bijeljina priopćeno je da je policija u Bijeljini otkrila da grupa osoba za robnu ili novčanu naknadu daje svoje osobne iskaznice  drugim osobama u svrhu osiguravanja glasova za pojedine kandidate na lokalnim izborima, prenosi Srna.
 
Pripadnici CJB su u suradnji sa Upravom za organizirani i teški kriminalitet Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske identificirali jedan broj osoba kod kojih je pronađen veći broj osobnih iskaznica koje su privremeno oduzete.
 
Primjera radi u općini Novi Grad zabilježene su nepravilnosti kada je riječ o potpisima građana koji izlaze na Lokalne izbore. Na jednom biračkom mjestu u Novom Gradu jedan kandidat prilikom dolaska na glasanje nije se imao gdje potpisati, jer je već mjesto za potpis bilo popunjeno!?
 
Prijava je upućena CIK-u, a kandidat koji je došao da glasa ostao je neugodno iznenađen kada mu je priopćeno da je već glasao.
 
Navodno je kako ističu iz Općinske izborne komisije došlo do greške glasača koji se naknadno vratio na biračko mjesto kako bi se nepravilnost ispravila.