Podijeli članak

Nastavljajući rad na rasvjetljavanju krivičnog djela Sudjelovanje u tuči u kojoj je nepoznati muškarac zadobio teške tjelesne ozljede, a potom preminuo, policijski službenici Odjela kriminalističke policije-Uprave policije MUP-a Sarajevske županije, uhitili su maloljetnog A. M, rođen 2003. godine u Pakistanu, A. A., rođen 1998. godine u Pakistanu i S. U., rođen 1999. godine u Pakistanu, naveli su iz Ministarstva unutarnjih poslova Sarajevske županije.

Podsjećamo, riječ je o tuči koja se u nedjelju dogodila kod prihvatnog centra za migrante i izbjeglice Ušivak kod Sarajeva, a u kojoj je stradala jedna osoba.

Osoba koja je preminula na Klinici urgentne medicine (KUM) Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu (KCUS) bila je bez ikakvih osobnih dokumenata, a u trenutku kada je pronađena na mjestu događaja bila je komunikativna, te je policijskim službenicima rekla da je državljanin Pakistana, kao i svoje ime i prezime.

O ovom slučaju je obaviješten tužitelj Županijskog tužiteljstva Sarajevske županije, a isti su predani u prostorije Jedinice za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Sarajevske županije. Policijski službenici preduzimaju daljnje mjere i radnje u cilju dokumentiranja predmetnog krivičnog djela, piše Hayat