Podijeli članak

Bh. novinar Mladen Marić (59), koji je u petak preminuo u Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu, gdje je hospitaliziran zbog aneurizme u stomaku, sahranjen je na sarajevskom groblju Vlakovo.

Marić je gotovo svoj cijeli radni vijek proveo je na FTV-u, odnosno na bivšoj TVSA, kasnije RTVBiH. Iako je godinama radio na različitim temama, njegov rad će ostati prepoznatljiv po vanjskopolitičkoj emisiji "Paralele".

Ranije je u zgradi RTV Doma u Sarajevu održana komemoracija, kojoj su, pored članova obitelji i prijatelja, nazočile i brojne kolege.

"Bojim se da nema više toliko novinara koji su spremni drugima reći sve u lice. To nam treba. Možda ćemo kroz sjećanje na Mladena uspjeti da kod mladih generacija probudimo takvu vrstu radoznalosti, hrabrosti i osebujnosti. Zato bih voljela da čuvamo uspomene na takve ljude, ne zato da bismo žalili za prošlim vremenima već ostavili prostor za nove generacije koje dolaze. Mladen je napravio dobar temelj", kazala je Borka Rudić ispred Udruženja BH novinari.