Podijeli članak

Prije nego se oženio Šaban Šaulić je bio kratko u vezi sa vršnjakinjom Nevenkom. Nakon nekoliko godina saznao je da ima sina. Priznao ga je i plaćao alimentaciju do njegove 18. godine.

Robert Šaulić živi u teškoj neimaštini. Bolestan je, a nema dovoljno novaca za hranu i lijekove. Njegov otac Šaban Šaulić, pisali u srpski mediji, nije želio čuti za njega.

Prije dvije i pol godine Kurir je pisao o tome kako Šabanov izvanbračni sin čuva starce kako bi preživio te da jedva skupi novce za lijekove i hranu.

- Kad bi Šaban znao kako mu se sin muči, a pritom je i bolestan, postidio bi se. Jadničak, čuva nekog nepokretnog djeda u selu Mužlje i tako zarađuje - ispričao je Robertov susjed Milorad 2016. godine te istaknuo da je Robert izuzetno dobar čovjek i da nije zaslužio težak život.

- Nema pedeset kilograma sa krevetom. Pretvorio se u kost i kožu. Koliko sam čuo, teško je obolio i jedva skupi novac za lijekove. Majka mu pomaže koliko može, mada je i njoj penzija mala. Robert je mnogo dobar čovjek, a dočekao je da otac neće ni da ga pogleda - kazao je tada susjed Milorad.

On smatra da je Šaban kriv što njegov sin mora njegovati bolesne stare ljude da bi imao za život.

- Šaban zarađuje milijune, njegova žena i djeca se voze avionima i luksuznim automobilima, a Robert vozi bicikl po Zrenjaninu. Rijetko kad mijenja i garderobu jer nema od čega da je priušti. Tuga kad ga pogledaš - kazao je. Milorad.

'Plaćao sam alimentaciju do 18. godine'

Šaban Šaulić svojevremeno je progovorio o sinu koga je dobio nekoliko mjeseci prije nego što je upoznao suprugu Gocu.

- Napravio sam ga u mladosti, on nije rođen iz ljubavi. Plaćao sam mu alimentaciju do 18. godine, sada ga ne viđam - izjavio je Šaulić za Skandal prije nekoliko godina, a 2008. godine je kazao:

- Cijelog života sam bio fer prema tom čovjeku. Prvi put sam ga vidio kada je imao pet godina i ponio sam se kao čovjek. Nisam tražio nikakav dokaz da je moj sin. Jednostavno sam ga priznao, bez ikakvih provjera. Davao sam mu novac i više nego što je trebalo. E, sada je nastao problem zato što ne želim uzdržavati čovjeka koji ima 37 godina - kazao je tada.

Veza tada 18-godišnjeg Šabana i njegove vršnjakinje Nevenke nije trajala dugo. Prekinuli su prije nego se dijete rodilo i svatko je otišao svojim putem. Kada je, nekoliko godina kasnije, saznao da ima sina, priznao ga je bez riječi. U Robertovoj krštenici, u rubrici ime oca, upisano je Šabanovo ime, a sinu je dao i svoje prezime.

'Šaban im je dao novce za kuću'

Da Šaban ima izvanbračnog sina, otkriveno je 2008. godine, kad je u javnosti osvanula priča da njegova majka traži novac od Šaulića za izdržavanje djeteta. Šaulić je tada izjavio da je on sve svoje obaveze podmirio. U njegovu obranu stala je i njegova supruga Gordana, koja je izjavila da je njen muž izvanbračnom sinu i njegovoj majci napravio kuću.

- Taj dečko ima 36 godina i suludo je očekivati da ga Šaban uzdržava. I naša djeca rade i sama se uzdržavaju, pa je normalno da i on počne da se brine o svojoj egzistenciji. Šaban je 1978. Robertovoj majci dao 100.000 njemačkih maraka da digne kuću za dijete i priznao ga je bez utvrđivanja očinstva. Dečku se očito ne radi, pa pokušava da na ovakav način dođe do financijskih sredstava - izjavila je tada Goca.