Podijeli članak

Živjele su u Švedskoj i bile su predivne, zvali su ih "najljepše sestre Balkana". Elma (19) i Irma Usto (20) poginule su u nedjelju ujutro oko 4 sata iza ponoći, nakon što se automobil s još dvije muške osobe velikom brzinom zabio u betonski stub. Automobil je bio neprepoznatljiv, kad su se policija i vatrogasci pojavili sve je već bilo gotovo - niti jedna od četiri mlade osobe nije preživjela nesreću za koju lokalni mediji navode da je "najstrašnija ove godine". 

Na mjestu njihove pogibije, kod tunela Tingstad, prijatelji i rodbina jučer su ostavljali cvijeće i vijence. Netko je na stup zalijepio i njihovu sliku s natpisom na švedskom: "Bili ste naši anđeli, volimo vas zauvijek."

Elma i Irma su inače kćerke Midhata Uste Mirze, nekadašnjeg pripadnika Specijalne jedinice MUP-a BiH, koji je nakon rata s obitelji preselio u Švedsku. Policija je priopćila kako traži nepoznatu osobu koja je, neposredno nakon sudara, viđena kako snima uništeni automobil, umjesto da pomogne unesrećenima, za što je u Švedskoj predviđena zatvorska kazna.