Podijeli članak

Jedan ruski restoran na svoj je cjenovnik nedavno stavio neobičan hamburger. Na prvi pogled on se ne razlikuje od običnog sendviča bogatog govedinom i morem priloga i začina, dok ne pročitate da je umjesto govedine upotrebljeno meso nutrije, poznate i kao riječni pacov, prenosi Klix.

Moskovski restoran Krasnodar Bistro vodi kuhar Tahir Kolikberdijev, a koji tvrdi da su ljudi kojima ovakav hamburger izaziva gađenje jednostavno neinformirani.

"Riječni pacov je veoma čista životinja. Ne samo da je ona biljožder, već svaki obrok dobro opere prije konzumiranja. Njeno meso je bogato omega 3 masnim kiselinama, što preporučuje značajan broj liječnika i nutricionista", rekao je Kolikberdijev za Guardian.

Riječni pacov ili nutrija zapravo više podsjeća na dabra nego na životinju koju poistovjećujemo s prljavštinom i bolestima.

Rusi su se sa ovim jestivim glodarom upoznali tijekom '90-ih godina kada su od njegovog krzna počele praviti bunde. Ubrzo su okusili i njegovo meso, ali ono se smatralo jelom siromašnih.

Izgleda da se nekadašnje jelo manje imućnih sada našlo na ne tako jeftinim menijima. Jedan hamburger od riječnog pacova košta oko osam eura, a Krasnodar Bistro pored hamburgera od glodara nudi i hot-dog od istog mesa.