Podijeli članak

Tagovi

 

HŽRK Grude Autoherc ostvario je povijesni uspjeh plasmanom u najelitniji rang bh. rukometa. Mlade grudske rukometašice Premier Ligu BiH su izborile nevjerojatnim skorom od 18 pobjeda i 2 poraza u 1. Ligi FBiH, što je izvrstan rezultat uzme li se u obzir da je prosjek godina Gruđanki samo petnaest.

Velike zasluge za uspjeh ima i njihova trenerica Zlata Zubac, nekadašnja izbornica ženske rukometne reprezentacije BiH, koja je u klubu od samog početka, te je predanim radom igru grudskih rukometašica podigla na veću razinu.

Klub koji je službeno počeo sa radom 2009. godine, okuplja oko 80 djevojčica u svim kategorijama i prvenstveno se bazira na razvoju i odgoju mladih rukometašica. Grude Autoherc jedan je od rijetkih klubova koji nije u financijskim problemima. Sve djevojke igraju amaterski i imaju jaku podršku sponzora za razliku od Općine.

Najveći sponzor je Autoherc koji omogućava besplatan prijevoz na treninge svim našim članicama. – ističe predsjednik kluba Zoran Trlin, te dodaje: Uvjeti za trening su dobri, klub ima na raspolaganju dvije dvorane: gradsku dvoranu Bili Brig Grude, te dvoranu Srednje škole A.B. Šimić. Što se budućnosti tiče, potrebno je stvoriti stabilniji klub za Premier ligu i početi graditi tradiciju, usavršavati dodatni trenerski kadar i raditi na privlačenju većeg broja gledatelja na utakmice.

Za prvu premierligašku sezonu ekipa se planira pojačati za jednu ili dvije iskusnije igračice, iako, kako naglašava predsjednik Trlin, rezultatskog imperativa nema, ali cilj je ostanak u Premier Ligi i daljnji razvoj mladih i perspektivnih igračica.