Podijeli članak

Branič njemačke nogometne reprezentacije i engleskog premierligaša Chelseaja Antonio Rüdiger (26) zatražio je bržu akciju protiv rasističkih zlostavljača.

Rüdiger je u nedjelju za vrijeme derbija protiv Tottenhama bio žrtva rasističkih uvreda s tribina, a Udruga profesionalnih nogometaša (PFA) je zatražila vladinu istragu o rasizmu u engleskom nogometu.

- Zaista se nadam da će počinitelji uskoro biti pronađeni i kažnjeni. Na tako modernom nogometnom stadionu kao što je Tottenhamov s brojnim televizijskim i sigurnosnim kamera počinitelje se mora pronaći, izjavio je tamnoputi branič te dodao: - Ako kamere nisu snimile incidente, onda je na stadionu bilo svjedoka. Baš je šteta što rasizam još postoji u 2019. Kada će prestati ta glupost?

Iz Tottenhama su poručili kako pregledavaju snimke i obećavaju najjaču moguću akciju ako se utvrdi da je neki navijač napravio rasističke geste.

- Budite sigurni da ćemo detaljno istražiti ovo pitanje. Svaki navijač za kojega se utvrdi da je kriv, dobit će doživotnu zabranu, poručili su iz Tottenhama.