Podijeli članak

Održana je i druga konferencija za medije Središnjeg izbornog povjerenstva na kojoj je predsjednik CIK-a Ahmet Šantić potvrdio da se dogodio incident u Stocu i da su zatvorena sva biračka mjesta u toj općini.

Kako je rekao dalje je sve praktično neslužbeno i neprovjereno. U popodnevnim satima načelnički kandidat je doša i napao predsjednika Komisije, a neslužbeno dva člana komisije su zatražila lječničku pomoć. 

- U popodnevnim satima došlo je do narušavanja javnog reda i mira na biralištu u Stocu. Tek očekujemo službeni izvještaj Općinske izborne komisije i policijskih struktura. Dosada nijedan nismo dobili, imamo imamo neslužbene razgovore s policijom i nekim članovima komisije. Očekujem da ćemo uskoro dobiti službene informacije - rekao je Šantić.

Član CIK-a Vlado Rogić je prenio riječi potpredsjednika CIK-a Suada Arnautovića koji je bio na telefonskoj vezi sa predsjednikom Općinske izborne komisije Stolac Ivanom Perićem koji je napadnut.

- On je u bolnici, ozlijeđen je. U tom trenutku nastala je eskalacija na nekim drugim biračkim mjestima. Od informacija koje smo dobili od načelnika neke osobe s kapauljačama su došle i otuđile dio izbornog materijala - prenio je Rogić novinarima ono što mu je rekao Arnautović.