Podijeli članak

Devetnaestogodišnja djevojka spašena je iz obiteljske kuće u Tenterdenu u Velikoj Britaniji gdje su ju roditelji navodno 10 godina držali zatočenu.

Policija je u obiteljskoj kući u engleskom gradu Tenterdenu pronašla 19-godišnju djevojku. Sumnja se da su ju roditelji držali zatočenu u kući 10 godina, javlja Daily Mail.

Djevojka je pronađena u lošem stanju i zapuštena. Policija je izvijestila da su roditelji 19-godišnjakinju ispisali iz škole kada je imala devet godina. Htjeli su ju školovati kod kuće. Kako piše Daily Mail, pretpostavlja se da djevojka ima posebne potrebe, a nitko ju nije vidio otkad su ju roditelji odlučili ispisati iz škole. Trenutno je smještena u bolnicu kako bi dobila potrebnu pomoć.

''Teško je shvatiti kako se ovo uopće moglo dogoditi. Očito je da jako dugo nije bila ni kod liječnika ni kod zubara. Sve institucije i službe su izgubile bile kakav trag o njoj'', rekao je neimenovani izbor za The Sun.

Još uvijek nije poznata pozadina priče, a djevojčini roditelji su privedeni zbog sumnje u zanemarivanje djeteta. Kasnije su pušteni uz jamčevinu, prenosi Dnevnik.ba.