Podijeli članak

Nakon saznanja da ove godine razmjena školskih udžbenika neće biti organizirana na način kako se to događalo proteklih godina u Mostaru, Udruga roditelja Naša djeca 2014. odlučila je  istu akciju organizirati samostalno.

Kako su iz ove udruge najavili na svojoj službenoj facebook stranici, razmjena i prodaja rabljenih udžbenika u Mostaru je planirana za utorak, 21. kolovoza 2018., a održati će se u SPC Rondo, u Lamela 1 na prvom katu.

Djeca i roditelji će na ovom događaju na prigodnim štandovima moći besplatno izlagati, prodavati, mijenjati ili kupovati udžbenike, objavili su organizatori.

Inače, pripreme roditelja za novu školsku godinu koja počinje početkom rujna u Mostaru su već polako počinju i to od momenta objave popisa udžbenika koji će se koristiti u predstojećoj školskoj godini.

Dosadašnja praksa je da svaka škola na svojim web stranicama ili prostorijama objavi popis obveznih udžbenika i radnog materijala za svaki razred koja će se koristiti u novoj školskoj godini.

Igrica za ulaznice

Također, zadnjih dana su se na Facebook stranici Udruge roditelja Naša djeca na zanimljiv način osvrnuli na  objavu Ministarstva obrazovanja, znanosti, kulture i sporta HNŽ koje je na svojoj službenoj facebook stranici objavilo nagradnu igru kojom ovo Ministarstvo daruje određen broj VIP ulaznica za koncert Dine Merlina, uz uvjet da se, između ostalog , ‘lajka’ njihova stranica i plakat podijeli na društvenim mrežama, što je i svojevrsna reklama komercijalnog koncerta za koji se ulaznice nalaze u slobodnoj prodaji a do početka kolovoza su koštale 20, a poslije toga 30 KM.

„Dok čekate nove klupe i stolice, okrečene učionice i ostala tehnička pomagala za novu školsku godinu kako bi naša djeca mogla imati kvalitetnije obrazovanje, dragi roditelji sudjelujte u nagradnoj igri….samo nek je veselo“, poručili su iz Udruge roditelja Naša djeca te podijelili plakat Dine Merlina kojeg je objavila Facebook stranica Ministarstva.

Uskoro je uslijedila i kritika korisnika društvene mreže facebook gdje izdvajamo samo jednu.

„Umjesto ulaznica priuštite nekom djetetu ruksak i knjige za školu koji roditelji nisu u mogućnosti odvojiti novac a sa sigurnošću tvrdim da ih ima dosta…ali bit će da to nije prioritet!“,  jedan od komentara kojim se izražava nezadovoljstvo ovakvim potezom nadležnog Ministarstva.

Ministarstvo sponzor

Također, na stranici, u okviru istog posta, na facebok stranici ministarstva navedeno je da je Ministarstvo generalni sponzor koncerta Dine Merlina, te da će“ sretnim dobitnicima VIP ulaznice u četvrtak  09.08.2018. godine uručiti ministar dr.sc. Rašid Hadžović u 11 sati u prostorijama Ministarstva obrazovanja, znanosti, kulture i sporta HNŽ“. Također, navedeno je da će dobitnici biti izvučeni slučajnim odabirom. 

Dnevni list