Podijeli članak

Meabh i Sebastian Quoirin, roditelji nestale 15-godišnje Britanke Nore Quoirin, u utorak su potvrdili da je tijelo bjelkinje koje je pronađeno kod malezijskog prašumskog resorta Dusun u blizini mjesta Seremban njihova kći, piše BBC. Otprilike 350 osoba tragalo je za britanskom tinejdžericom.

Quoirinovi su se putem izjave zahvalili svima koji su sudjelovali u potrazi za njihovom kćerkom, inače djetetom s posebnim potrebama.

"Zahvaljujemo lokalnom stanovništvu i svima iz ostatka svijeta koji su nam davali podršku i molili za nas. Nora je spajala ljude, pogotovo one iz Francuske, Irske, Velike Britanije i Malezije. Stvarno je dotaknula cijeli svijet. Obitelji i prijateljima ne možemo dovoljno zahvaliti. Nora je u srcu naše obitelji. Ona je najiskrenija, najdivnija djevojka i beskonačno je volimo. Okrutnost toga što nam je oteta neizdrživa je. Srca su nam slomljena. Zauvijek ćemo voljeti našu Noru", stoji u izjavi Norinih roditelja koju je na svom službenom Facebook profilu objavila Dobrotvorna organizacija koja se bavi slučajevima nestalih osoba The Lucie Blackman Trust.Norini roditelji 


Uzrok smrti Nore Quoirin još se ne zna, a malezijska je policija rekla da je obdukcija u tijeku.

Zamjenik šefa malezijske policije Mazlan Mansor rekao je da je Nora pronađena pored potoka u brdovitom dijelu imanja te da na sebi nije imala odjeću. Dužnosnici su rekli da se njezin nestanak tretirao kao slučaj nestale osobe, međutim Norina je obitelj rekla da vjeruje da je možda bila oteta.

Nora je rođena s holoprozencefalijom. Norini su roditelji prošlog tjedna rekli da ona može čitati poput malog djeteta, ali da ne može napisati više od nekoliko riječi te da ne može računati, što znači da ne može baratati s novcem. Uz to, Nora ne može samostalno telefonirati.