Podijeli članak

Krenemo li redom, za judaše Neretve ovo je bio jako aktivan i buran vikend. Naime, klub je nastupio na čak tri turnira isti vikend u tri zemlje. Nastupili su u Sloveniji, zatim u Austriji te u rodnom gradu na velikom međunarodnom turniru „Borsa Open“. Mostarska Neretva uspjela je na svoje police donijeti još tri pehara i samim tim povećati brojku na ukupno 25 osvojenih pehara za 2018.godinu.
 
Najistaknutiji u redovima mostarskog kluba „Neretva“ ovaj put bio je Rino Vrljić, dječak koji je u kategoriji do 46 kg doslovce pomeo svu svoju konkurenciju u Sloveniji i Austriji. Pored zlatne medalje u Sloveniji u svome uzrastu (U12), Vrljić je išao i u stariji uzrast (U14) gdje je također dobio sve borbe sa maksimalnim učinkom. Dan kasnije nastupio je i u Austriji gdje je također sa tri pobjede u svom uzrastu opet došao do zlatne medalje te peharom za najuspješnijeg natjecatelja. Ukupno u dva dana ovaj dječak je u Mostar donio tri zlatne medalje i jedan pehar.
 
III Pokal Komende (SLO)
Na međunarodnom judo turniru u Sloveniji nastupilo je preko 400 natjecatelja u samo dva uzrasta (koja su se bodovala), a to su U12 i U14. Nastupilo je preko 30 klubova iz SLO, ITA, AUT i BiH.
Pravo nastupa na ovom turniru su imali samo četvorica natjecatelja iz reda Neretve i to je bilo dovoljno sa osvojenih pet medalja (4 zlatne i 1 srebrena) da dođu do ekipnog pehara za treće mjesto u ukupnom plasmanu. Ukupno su brojali 14 Ippon-a, te jedno klubsko finale.
Zlatne medalje osvojili su:
Rino Vrljić -46 kg (U12 i U14) -2 medalje
Stjepan Salmanić -50 kg (U14)
Hrvoje Knezović -60 kg (U14)
Srebrenu medalje osvojio je:
Dragan Paol Senkić -50 kg (U14)
 
           EKIPNO
1. mjesto JK Gib Šiška 74
2. mjesto JK Komenda 57
3. mjesto JK Neretva 47
4. mjesto JK Železničar 36
 
26. Colop-Masters Wels (AUT)
U nedjelju je klub nastupio na međunarodnom turniru u Austriji, gdje je prisustvovalo preko 500 natjecatelja u uzrastu dječaka i djevojčica U12, U14 i U16. Zemlje učesnice ovoga turnira su bile AUT, BiH, SLO, HUN, ROU, GER, ITA i CZE. Turnir je bio dosta jak, ali članovi Neretve su uspjeli da dođu do medalja.  A osvojen je i pehar.
Zlatnu medalju osvojio je:
Rino Vrljić -46 kg (U12)
Srebrenu medalju osvojio je:
Hrvoje Knezović -60 kg (U14)
Brončanu medalju osvojila je:
Andrea Lončar -57 kg (U16)
 
Borsa Open (BiH)
Na turniru koji je jedan od najjačih u Europi klub je također imao nekoliko prestavnika. Sama organizacija ovog tunira je bila na zavidnom nivou, kakva se baš i ne viđa često i u mnogo uređenijim državama. Nastupilo je preko 30 država i sa preko 1000 natjecatelja. Iako se natjecanje održalo u dva dana, opet je bila jako velika gužva i dosta dugo se čekalo na borbe. Najbolji rezultat postigla je Lana Čarapina osvajanjem petog mjesta u dosta jakoj konkurenciji. 
 
Natjecatelji koji su išli na put u Sloveniju i Austriju na kraju su obišli zoološki vrt, ZOO Schmiding, zatim Aqua ZOO i na kraju europsku  mini turneju završili sa obilaskom Muzeja evolucije.