Podijeli članak

Predsjednik Saveza nezavisnih socijaldmeokrata (SNSD) Milorad Dodik istaknuo je danas kako očekuje da Narodna skupština Republike Srpske sutra odbaci kao neprihvatljivu Rezoluciju o poštovanju žrtava fašističkog režima i pokreta, koju je 20. svibnja usvojio Zastupnički dom Parlamentarne skupštine BiH.

Dodik je u izjavi novinarima u Laktašima ustvrdio kako odbacivanjem u entitetskom parlamentu ta rezolucija neće važiti, niti će imati podršku u RS.

Podsjetio je i da Skupština zakazana s ciljem jačanja ranije donesene rezolucije u parlamentu RS u vezi s genocidom u Jasenovcu i nad Srbima.

-Takvog određenja, koje smo donijeli prije nekoliko godina, nema u toj spornoj rezoluciji donesenoj na razini BiH. Tom rezolucijom se skrnavi položaj i omalovažava stradanje Srba, favorizira stradanje drugih, te se sa Srbima izjednačavaju oni koji su bili na zločinačkoj strani - ustvrdio je on.

Dodik je podsjetio kako je RS ponudila da izdvoji oko 1,5 milijuna KM kako bi se održali izbori u BiH, te ponovio da je Središnje izborno povjerenstvo nelegalno izabrano.

Izrazio je žaljenje što su, kako kaže, neki prihvatili da budu dio većine pri usvajanju sporne rezolucije, misleći pri tome na zastupnike SDS-a i PDP-a.