Podijeli članak

Ako pitate J.Lo i njezinog zaručnika A-Roda, treniranje na prazan želudac trebala bi vam biti dnevna rutina. 

Mnogi vjeruju da upravo treniranje nakon samog buđenja, odnosno nakon što niste ništa jeli u razdoblju od 8 do 12 sati, potiče ubrzano topljenje masnoća u tijelu. 

Nutricionistica Pamela Nisevich Bede i fitness trener Brad Schoenfeld otkrili su za Women's Health što misle o treniranju na prazan želudac te hoćete li zbilja od takvog načina treniranja brže smršavjeti. 

Naime, ne postoji mnogo istraživanja o ovoj temi, a većina njih tvrdi da treniranje s praznim želucem neće pomoći pri ubrzanom mršavljenju, već ćete samo imati manje energije za optimalno izvođenje treninga. 

S druge strane, tvrdi nutricionistica, treniranje na prazan želudac odlično je za one koji pokušavaju održati kalorijski deficit i skidati kilograme jer će nakon treninga vaše tijelo žudjeti za proteinima, a ne za ugljikohidratima i šećerima, kao što je to slučaj kod većine ljudi. 

Trener Schoenfeld smatra da biste sat do dva prije treninga trebali pojesti neki lagan obrok koji se pretežito sastoji od proteina i zdravih masti kako biste imali dovoljno energije za trening, a vaše tijelo bi bilo prisiljeno trošiti masti jer ga niste nahranili ugljikohidratima. 

Ipak, napominje Schoenfeld, trošenje masti treningom na prazan želudac bolje će poći za rukom osobama koje su na keto prehrani i čije tijelo je već naviknuto crpiti energiju iz masti, a ne iz ugljikohidrata. 

Dakle, nema ništa loše u tome da odradite trening na prazan želudac, ali ako osjetite da to vašem tijelu ne godi i da se osjećate loše nakon toga, bilo bi najbolje da poslušate savjet trenera i pojedete neki proteinski obrok prije tjelovježbe, prenosi Index.hr.