Podijeli članak

U okviru akcije kodnog naziva ‘City’, policijski službenici Ministarstva unutarnjih poslova Županije Sarajevo uhitili su jutros pet osoba zbog krivičnih djela navođenje na prostituciju, nedozvoljena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga i nedozvoljena trgovina oružjem.

Među uhićenima je i policijski službenik MUP-a ŽS koji se sumnjiči za kazneno djelo zloupotreba položaja ili ovlaštenja.

Kako su glasnogovornice Tužiteljstva ŽS Azra Bavčić i MUP-a ŽS Suvada Kuldija u izjavi za medije pojasnile, nakon višemjesečne istrage u ranim jutarnjim satima izvršen je pretres na 11 lokacija na području općine Stari Grad, Novo Sarajevo i Novi Grad.

Prilikom pretresa stanova, kuća i jednog poslovnog prostora, policija je oduzela veću količinu novca, jedan kilogram droge, veću količinu pištolja i jednu pušku, kao i predmete koji dokazuju izvršenje kaznenih djela.

Kako se doznaje priveden je Romel Jusufi, koji je označen kao vođa grupe, a on je sin vlasnika pekare “Aneks” u istoimenom sarajevskom naselju. 

Akcija je sprovedena pod nadzorom Županijskog tužiteljstva ŽS, a uhićeni će nakon kriminalističke obrade u MUP ŽS-u, biti predati u nadležnost Tužiteljstva ŽS na dalje postupanje.