Podijeli članak

Studentski zbor Sveučilišta u Mostaru raspisao je natječaj za izbor predstavnika godine ili fakulteta. Natječaj je otvoren od 23. listopada do 8. studenog. Kandidirat se mogu svi studenti koji su upisani u akademsku godinu 2019./2020. tako što će popuniti prijavni obrazac, koji je dostupan u uredu Studentskog zbora, svakim radnim danom od 10 do 14 sati.

Marija Barun, tehnička tajnica Studentskog zbora SUM-a za Treći.ba izjavila je kako većina studenata Sveučilišta u Mostaru izbjegavaju biti dio Studentskog zbora, misleći kako to sa sobom nosi obveze i odgovornosti. „U suštini cijelo to iskustvo otvara mogućnosti koje su zaista impresivne. Kroz rad u Studentskom zboru ukažu se mnoge životne prilike, a uz to i formiranje zdrave i odgovorne ličnosti, što je velika prednost za nove životne putanje“, ističe Marija.

Trenutni v.d. predstavnik Studentskog zbora je Ivo Čarapina, student pete godine Ekonomskog fakulteta. Studentski zbor osnovan je 2000. godine, a prvi predstavnik bio je Karlo Zovko.