Podijeli članak

Zloglasna frakcija navijača Lazija Irriducibili (Nesalomljivi) objavila je da se rasformirala, a ta je vijest iznenadila talijansku nogometnu javnost.

Radi se o navijačkoj skupini osnovanoj 1987. koja je od samih početaka svog djelovanja bila poznata po nasilju, sukobima s policijom, drugim navijačima, ali i navijačima Lazija koji nisu dijelili njihov svjetonazor. Negirali su Holokaust, veličali su fašističke i nacističke vođe iz Drugog svjetskog rata te su otvoreno gajili mržnju prema Židovima, Romima te svim ostalim manjinama u Italiji. Jedna od najvećih legendi kluba i idol navijača je Paolo Di Canio, koji nikad nije skrivao sklonost fašizmu i Duceu. 

Na sjevernoj tribini Olimpica izvjesili su transparent u počast četničkom zločincu Željku Ražnatoviću Arkanu.

''U čast tigru Arkanu'', pisalo je na transparentu.

''Kao i sve u životu, postoji početak i, neizbježno, kraj. Sve ima svoje vrijeme i prije ili kasnije dođe vrijeme za završetak čak i onih sjajnih priča. Previše krvi je proliveno, previše smo zabrana dobili, previše smo puta bili uhapšeni. Mnogi od nas izgubili su slobodu, a neki i živote. Nakon 33 godine, odlučili smo rasformirati grupu. Od danas, prvi put će na sjevernoj tribini biti samo jedni navijači - Ultras Lazio'', stoji u priopćenju navijačke grupe.

Početak kraja grupe smatra se 7. kolovoza prošle godine kada je ubijen njihov vođa Fabrizio Piscitelli, jedan od najjačih ljudi rimskog podzemlja.