Podijeli članak

Hrvatski nogometni reprezentativac Ivan Rakitić, čija je Barcelona u subotu poražena 1:2 od Valencije u finalu španjolskog kupa, nazvao je taj poraz "velikim razočaranjem", no poručio je kako će sljedeće godine s Barcelonom ići po sve trofeje.

"Jako boli završiti sezonu porazom. Borili smo se do kraja, no Valencia nam je sa svoja tri izlaska prema naprijed nanijela puno štete. Kasnije smo se vratili, borili do kraja, pokušali preokrenuti, no nismo uspjeli", rekao je 31-godišnji vezni igrač podno stadiona Benito Villamarin u Sevilli.

"Da, jako sam se naljutio, ali zbog sebe samoga, ne zbog trenerove odluke"

Ondje je Valencia došla do svog prvog trofeja nakon 2008. godine pogocima Kevina Gameira u 21. minuti i Rodriga u 33. minuti. Barcelonin kapetan i najbolji strijelac Lionel Messi smanjio je u 73. minuti na 2:1.

"Do kraja smo vjerovali u preokret, imali nekoliko prilika, šteta zbog napora koji smo uložili. Valencia se dobro zatvorila te joj treba čestitati", rekao je Rakitić.

On je igrao do 76. minute kada ga je trener Ernesto Valverde povukao iz igre, a na travnjak poslao mladog Carlesa Aleñú. Nezadovoljni hrvatski nogometaš je prilikom izlaska nogom udario paket bočica s vodom, a onda sjeo na klupu za pričuve.

"Da, naljutio sam se, ali to je normalno. Da izlazim nasmiješen, trebalo bi mi opaliti šamar. Naljutio sam se jer sam htio pomoći ekipi, no poštujem trenerovu odluku, 100 posto", izjavio je. "Posljednjim snagama sam htio pomoći u preokretu, nije bilo tako i nema problema. Bila je to reakcija zbog mene samoga, a ne zbog odluke trenera ili ekipe", dodao je.