Podijeli članak

Crninu" su postavile mnoge poznate ličnosti na svojim su društvenim kanalima, dok je Bojan Bogdanović objavio video s dva dječaka različite rase uz govor Martina Luthera Kinga o ravnopravnosti rasa u SAD-u, 24 sata. "Enough is enough", poruka je kojom se na crnoj pozadini i Ivan Rakitić priključio pokretu koji je zavladao društvenim mrežama, a na kojima se s crnim fotografijama uz "hashtag" #blackoutTuesday poziva na akciju zaustavljanja aktivnosti na 24 sata kako bi se skrenula pozornost na rasnu nepravdu.

Hrvatski nogometni reprezentativac dodao je i fotografiju na kojoj su on i Kamerunac Stephane M'Bia razmijenili dresove i zagrljeni napuštali teren u Manausu nakon hrvatske pobjede 4-0 na Svjetskom prvenstvu 2014. godine u Brazilu. Facebook, Instagram, Twitter i drugi žele na ovaj način svoje korisnike educirati o pokretu Black Lives Matter, a pokretači ove inicijative poručili su kako utorak žele pretvoriti u dan za prekid rada i ponovno uspostavljanje veze sa zajednicom kroz hitan korak djelovanja da se potakne javnost na odgovornost i promjene.

"Black Lives Matter" nije od "jučer", već je samo opet poprimio široke razmjere nakon ubojstva Georgea Floyda koje je diljem SAD-a izazvalo nerede i prosvjede.

"Crninu" su postavile mnoge poznate ličnosti svojim su društvenim kanalima, dok je kapetan košarkaške reprezentacije Bojan Bogdanović objavio video s dva dječaka različite rase uz govor Martina Luthera Kinga o ravnopravnosti rasa u SAD-u i za to pobrao mnoge pohvale, prenosi Večernji.

Babo pogađa i s rukom u gipsu - bio je jedan od komentara aludiravši na Bogdanovićevu ozljedu ručnog
zgloba i operaciju koju je nedavno obavio.

VIDEO možete pogledati OVDJE