Podijeli članak

Predsjednik Saveza za bolju budućnost (SBB) Fahrudin Radončić rekao je kako ne postoji niti minimum šanse da SBB u ovom mandatu uđe u koaliciju sa Strankom demokratske akcije (SDA).

Ne postoji niti teoretska šansa da SBB koalira sa SDA. U ovom trenutku je najvažnije dokumentirati brutalnu izbornu krađu i zatražiti sankcioniranje naredbodavaca, organizatora i realizatora krivotvorenja izborne volje građana, rekao je Radončić za za Klix.ba.

On je kazao kako će SBB podržati da se u BiH napravi vlast po ukupnoj volji građana te da je svakome egzaktno jasno da SDA i nakon izborne krađe, koju je otkrilo više stranaka, nije legitimni “vlasnik” izborne volje naroda.

Naprotiv, više od 75 % birača nije željelo glasovati za SDA i svoje je povjerenje dalo drugim političkim subjektima i potpuno je jasno da taj novi blok ima većinu za sve županije u kojima su najbrojniji Bošnjaci, ali i za federalnu i državnu razinu vlasti. Osobno mislim da bi jedino ovakav rasplet vratio BiH na europski put, kazao je Radončić.

Zaključio je da bi uz to bilo i pravedno da oni koji su organizirali izborni inžinjering, prijetili drugim strankama, zastrašivali narod i vršili razne vrste pritiska, nakon 28 godina loše vlasti, odu u oporbu.